2012

Boek zoekt vrouw

In het zeer populaire tv-programma Boer zoekt vrouw blijkt er ruimte te zijn voor een homoboer die zijn man zoekt. Helaas blijken boer Willem en zijn gekozen Klaas niet helemaal bij elkaar te passen. Wel zijn homo’s doorgedrongen tot kandidaten in populaire dating programma’s.

Remco en Andre in Ik vertrek

Zo worden Remco en Andre gevolgd in het programma Ik vertrek wanneer ze een B&B in Spanje gaan openen. Homo’s en lesbo’s zijn op televisie en in de film net als hetero’s, gewone gezellige mensen geworden, maar tegelijkertijd zien we ander grensoverschrijdend gedrag: transgenders komen in beeld en geweld tegen homo’s neemt toe.

Barbara Barend bij Pauw & Witteman

Op 24 oktober gaat Barbara Barend bij Pauw & Witteman in debat over de verandering van de wet zodat kinderen van getrouwde lesbo’s automatisch elkaars kinderen zijn.

Op 5 november opent het NOS-Journaal met de zelfdoding en brief van de 20-jarige Tim Ribberink. Hij schrijft dat het pesten hem te veel werd. In sommige media wordt een link gelegd met het uitschelden voor homo. Op 3 december wordt in Familieberichten de 50-jarige Jolanda opgezocht, die geboren is als Johan.