2013

I am a woman now

De vanzelfsprekende zichtbaarheid van homo’s en lesbo’s op tv en film is min of meer bereikt. Ze zijn te zien in zowel amusement als serieuze programma’s, niet meer stereotiep, zielig of afwijkend. In de uitzending van DWDD van 11 januari is Valentijn te gast, die als jongen is geboren en nu een zelfstandige en mooie vrouw is. In dit programma zijn Claudia de Breij en Marc Marie Huijbregts vaste tafeldame en heer.

De succesvolle documentaire van Michiel van Erp I am a Woman Now is zowel in de bioscopen als op tv te zien, waarin enkele oudere transgenders terugkijken op hun transitieproces.

Canal Parade

Helaas neemt het geweld tegen homo’s toe in binnen en buitenland. Wilfred de Bruijn verspreidt via FB een foto van zijn in elkaar geslagen gezicht. De volgende dag zit hij bij DWDD en doet daar zijn verhaal op 11 april. TV-programmamaker Sipke Jan Bousema maakt een documentaire met de titel: Strijders voor de Liefde, waarin moedige mensen aan het woord komen in landen waar homo-zijn gevaarlijk is.

Bij de Canal Parade van 2013 vaart voor het eerst een voetbalboot mee, om aandacht te vragen voor de lastige positie van homo’s in de voetbalwereld.